Volledig scherm
Op 16 mei wordt in de tuin van de Nederlands Hervormde kerk in Kapelle weer de jaarlijkse kunstmanifestatie gehouden. © Johan van der Heijden

Kunstenaars opgelet: Kapelle zoekt deelnemers voor jaarlijks kunstmanifestatie

KAPELLE - Kunstenaars opgelet. De inschrijving voor de jaarlijkse schildersdag & kunstmarkt in Kapelle is geopend. Kunstenaars kunnen 16 mei hun werk tonen aan het publiek en amateurschilders kunnen meedoen aan de kunstschilders-workshop. 

Het kunstevenement, in de tuin van de Nederlands Hervormde kerk aan het Kerkplein, is ook dit jaar weer onderdeel van de Franse week Toujours Kapelle. Op dezelfde dag wordt ook de Franse Slagmars gelopen. De wandelaars van die tocht komen door de tuin en over de kunstmarkt. 

Aantal plaatsen beperkt

De kunstmarkt, die zoals altijd wordt georganiseerd door Stichting Kapelle Cultureel, begint om 10.00 uur en duurt tot 16.00 uur. Inschrijven kan met een mailtje via info@kapellecultureel.nl. Het aantal plaatsen op de markt is gelimiteerd. Liefhebbers voor de schilder-workshop kunnen een ticket kopen via de website www.kapellecultureel.nl. Het thema is dit jaar ‘Zeeuws licht'.  Resultaten van de vorige workshop zijn op dezelfde site te vinden.

  1. Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over exporteren: ‘Internationale handel maakt je minder kwetsbaar’
    PREMIUM

    Zeeuws mkb kan nog wel wat leren over exporteren: ‘Internati­o­na­le handel maakt je minder kwetsbaar’

    VLISSINGEN - Zeeland is de provincie met de meeste export. En dat is vooral te danken aan de industrie. Het midden- en kleinbedrijf verkoopt nog maar weinig producten over de grens. En laat kansen liggen, zegt directeur Dick ten Voorde van de Zeeuwse ontwikkelingsmaatschappij Impuls. Het gaat bedrijven met internationale handel. ,,Het maakt je sterker en minder kwetsbaar.”