Volledig scherm
Impressie van de nieuwe situatie op de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg. © Gemeente Goes

Kruising Buys Ballotstraat en
Patijnweg is heet hangijzer

KLOETINGE - Over het nieuwe ontwerp van de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg bestaat nog steeds discussie. Dat bleek woensdagavond bij een bijeenkomst in dorpshuis Amicitia in Kloetinge. Daar werden plan en werkzaamheden toegelicht.

Volledig scherm
Impressie van de nieuwe situatie op de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg. © Gemeente Goes

Zo gaat de Buys Ballotstraat 3,5 maand dicht en moet alle verkeer dat via die weg naar Kloetinge wilt, omrijden. Fietsers worden omgeleid via de spoorwegovergang bij de Kloetingseweg of Oostmolenweg, voor automobilisten wordt een adviesroute via de overgang bij de Van Hertumweg aangegeven. 

Die omleiding gaat tot verstoppingen leiden, was de teneur. ,,De eerste paar dagen is dat misschien zo'', zei wethouder Loes Meeuwisse. ,,Maar we verwachten dat het verkeer binnen een week zijn weg vindt. Als mensen zien dat het niet via de ene route kan, zoeken ze een andere weg. Alternatieve routes worden bovendien al vanaf de afritten bij de snelweg aangegeven." 

De gemeente heeft overwogen om het verkeer door te laten rijden tijdens de werkzaamheden, maar achtte dat te gevaarlijk. Om automobilisten te ontmoedigen om via Oostmolenweg naar Kloetinge te rijden, worden daar tijdelijke drempels aangelegd. Daarnaast komt er een inrijverbod voor vrachtwagens, zegt projectleider Kees van Belzen.

Eind februari of begin maart wordt begonnen met de reconstructie, die volgens planning twaalf tot veertien weken gaat duren. De ingreep moet de kruising veiliger maken.

Volledig scherm
Impressie van de nieuwe situatie op de kruising Buys Ballotstraat/Patijnweg. © Gemeente Goes
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Leefbaar Reimerswaal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendijke onmiddellijk ontslaan’
    PREMIUM

    Leefbaar Reimers­waal: ‘Beheerder dorpshuis Krabbendij­ke onmiddel­lijk ontslaan’

    KRABBENDIJKE - Raadslid Marien Weststrate vindt dat de gemeente Reimerswaal dorpshuis De Meiboom in Krabbendijke moet sluiten en de beheerder moet ontslaan. In het dorpshuis trof de politie eerder deze week een hennepplantage aan. Weststrate wil dat De Meiboom voor minimaal drie maanden dicht gaat. ,,En de beheerder moet met onmiddellijke ingang worden ontslagen", zegt de fractievoorzitter van Leefbaar Reimerswaal.