Kroelen en knuffelen met lammetjes

videoSCHOONDIJKE - Kroelen met lammetjes, onder een lentezon. Jong en oud genoten vrijdag van de Lammetjesdagen bij Natascha en Herman Dekker. 

Ruim zeventig lammetjes zijn de laatste tijd geboren op de boerderij aan de Groeneweg bij Schoondijke én die mogen geknuffeld worden.Terwijl Herman en Natascha stiekem een zucht slaken, omdat het nachtbraken en de kraamtijd verleden tijd zijn, smeren hun dochters beschuiten met muisjes en laten de vele kinderen knuffelen met de lammetjes.

Niet alle jonge bezoekers zijn even stoer en durven een lammetje vast te houden. En niet ieder lammetje wil zich laten knuffelen. Sommigen willen gewoon naar hun moeder en springen uit de handen van bezoekers. Het vrolijke geblaat van de lammetjes en hun moeders is oorverdovend.  ,,We passen wel goed op dat de lammetjes voldoende drinken en fit zijn”, zegt Diny Dekker. ,,Na afloop zien we dat iedereen best moe is. De schapen en wij ook!” lacht ze. Zaterdag 20 april zijn de moeders en hun kinderen nog een keer te bezoeken, van 13.00 tot 16.00 uur.

Volledig scherm
Bij de Groene Polderwinkel is het vandaag lammetjesdag. Iedereen kan beschuit met muisjes eten en lammetjes aaien. © Boaz Timmermans
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement