Volledig scherm
De Landing in Baarland. © Marcelle Davidse

Kritiek op plan voor huisjes op dijk bij Baarland

BAARLAND - Het plan van Robbert Northolt om zestien lodges en een drielaags paviljoen te bouwen op de dijk bij Baarland, valt niet overal in goede aarde.  

De eigenaar van camping Scheldeoord en strandbrasserie De Landing presenteerde dinsdag zijn plannen voor de 'Scheldesuites'. Vertegenwoordigers van natuurorganisaties lieten op sociale media vrijwel direct hun ongenoegen blijken.

Ook in Baarland is niet iedereen enthousiast. Jet Remijn, voorzitter van de dorpsraad, benadrukt dat het bestuur nog geen standpunt heeft ingenomen. ,,Leuk dat De Landing er is, maar die huisjes ernaast ontnemen straks alle vrije ruimte.  Bovendien zijn er dan dag en nacht mensen. Voor mij hoeft dit niet", reageert ze op persoonlijke titel.  ,,Je ontneemt de mensen uit de buurt hun dagje recreëren. Straks zit je op het strand altijd bij iemand voor de voordeur." Ook vreest ze het effect op vogels en zeehonden die op de slikken voor het strandje te vinden zijn. 

Kustpact

Bestuurslid Mieke van der Jagt van stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) is ook zeer kritisch. ,,Het kustpact geldt niet voor Borsele, maar is er gekomen om te voorkomen dat ze zaak wordt volgebouwd langs de kust. Juist in de Zak zit de aantrekkingskracht in de leegte, ruigte en de stukjes schor en slik." Van der Jagt verwacht dat de BZZB bezwaar gaat maken. ,,Het liefst trekken we op met de dorpsraad."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement