Volledig scherm
De Landing in Baarland. © Marcelle Davidse

Kritiek op plan voor huisjes op dijk bij Baarland

BAARLAND - Het plan van Robbert Northolt om zestien lodges en een drielaags paviljoen te bouwen op de dijk bij Baarland, valt niet overal in goede aarde.  

De eigenaar van camping Scheldeoord en strandbrasserie De Landing presenteerde dinsdag zijn plannen voor de 'Scheldesuites'. Vertegenwoordigers van natuurorganisaties lieten op sociale media vrijwel direct hun ongenoegen blijken.

Ook in Baarland is niet iedereen enthousiast. Jet Remijn, voorzitter van de dorpsraad, benadrukt dat het bestuur nog geen standpunt heeft ingenomen. ,,Leuk dat De Landing er is, maar die huisjes ernaast ontnemen straks alle vrije ruimte.  Bovendien zijn er dan dag en nacht mensen. Voor mij hoeft dit niet", reageert ze op persoonlijke titel.  ,,Je ontneemt de mensen uit de buurt hun dagje recreëren. Straks zit je op het strand altijd bij iemand voor de voordeur." Ook vreest ze het effect op vogels en zeehonden die op de slikken voor het strandje te vinden zijn. 

Kustpact

Bestuurslid Mieke van der Jagt van stichting Behoud de Zak van Zuid-Beveland (BZZB) is ook zeer kritisch. ,,Het kustpact geldt niet voor Borsele, maar is er gekomen om te voorkomen dat ze zaak wordt volgebouwd langs de kust. Juist in de Zak zit de aantrekkingskracht in de leegte, ruigte en de stukjes schor en slik." Van der Jagt verwacht dat de BZZB bezwaar gaat maken. ,,Het liefst trekken we op met de dorpsraad."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.