Volledig scherm
De Koutermolen in Hoedekenskerke.

Koutermolen in Hoedekenskerke krijgt geld voor restauratie

HOEDEKENSKERE - De Koutermolen in Hoedekenskerke is één van de vier objecten in Zeeland die subsidie zijn toegewezen voor een grondige restauratie.

De provincie Zeeland verstrekt die subsidie elk jaar aan een aantal historische objecten in Zeeland, maar de Koutermolen greep daar tot dusverre altijd naast, vertelt voorzitter Jos Roelse van Stichting De Koutermolen Hoedekenskerke, die de molen beheert. "En daar zijn we heel blij mee, want de conditie van de molen is desastreus. De romp is heel slecht,  de balkkoppen en de fundering zijn slecht, er is sprake van scheurvorming..." Met de subsidie worden deze zaken, en al het verdere groot onderhoud,  in de komende maanden worden aangepakt.

De stichting krijgt 200.000 euro subsidie. Voorwaarde is wel dat ze daar zelf nog zo'n slordige 87.000 euro bij weten te sprokkelen. Roelse: "Dat zal nog niet meevallen, in onze kleine gemeenschap." De subsidie is reden voor een klein feestje: zaterdag zullen de molenaars de molen geheel versierd te laten draaien.

De andere drie objecten die een bedrag toegewezen kregen, zijn de Sint Baaf in Aardenburg, de Vestingwerken in Veere en de Beaufortsluis in Waalsoorden.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement