Volledig scherm
De koptische bisschop Anba Arseny komt naar Kapelle © Boshra Malak

Kopten nodigen alle Zeeuwse kerken uit in Kapelle

KAPELLE - De koptische kerk in Kapelle verzorgt zaterdag 8 december een bijzondere lezing. Het bijzondere aan de lezing is dat de bestuursleden en diaconieën van alle Zeeuwse kerken ervoor zijn uitgenodigd.  

,,Onze bisschop, zijne excellentie Anba Arseny, en de Leidse professor Clara ten Hacken komen gezamenlijk een lezing geven", aldus secretaris van de Kapelse koptische kerk Boshra Malak. ,,Wij hebben alle Zeeuwse kerken uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.”

Quote

Na de lezing is er gelegen­heid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Boshra Malak
Volledig scherm
De koptische bisschop Anba Arseny (links) met Boshra Malak van de koptische kerk in Kapelle tijdens een eerdere dienst. © boshra malak

De koptische kerk in Kapelle maakt deel uit van de Koptisch Orthodox Diocese van Nederland. Kopten zijn Egyptische christenen, één van de oudste religieuze stromingen in het tegenwoordig voornamelijk islamitische Egypte. De Kapelse Heilige Maria en St. Arsenius kerk is gevestigd aan de Biezelingsestraat. Via de dienst van zaterdag zoekt deze kerkgemeenschap toenadering tot andere Zeeuwse kerken.

,,De lezing begint om 14.00 uur en zal ongeveer tot 15.30 uur duren. Daarna is er gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. We hebben dat een paar jaar geleden ook al eens gedaan en toen was het een succes.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. ISD geëist voor incidentje op Stationsplein in Goes

    ISD geëist voor incidentje op Stations­plein in Goes

    MIDDELBURG - Eigenlijk was het die 15e juni gewoon een vervelend incidentje, daar op het Stationsplein in Goes. Maar dat kleine incidentje was voldoende voor het Openbaar Ministerie om de ISD-maatregel tegen de 56-jarige Haarlemmer H. van der S. te eisen. Van der S. was op weg naar Vlissingen, stapte uit in Goes en babbelde wat met een paar mannen die daar stonden. Het ging over voetbal. Van der S. haalde een bal uit zijn tas, zag dat die wegrolde en schopte die in de richting van de scootmobiel van een van de drie mannen. Een lampje raakte beschadigd, de mannen wilden geld zien en omdat hij niet kon of wilde betalen en namen ze zijn tas in beslag. Van der S., met de nodige drank op, werd boos en zou tegen een been van een van de mannen hebben geschopt. Binnen de kortste keren stond de politie voor zijn neus en zit hij sindsdien achter de tralies. Mede door de talloze geflopte hulptrajecten, zijn weigering om mee te werken aan reclasseringstoezicht en het risico van een mislukte voorwaardelijke straf restte de officier niets anders dan een onvoorwaardelijke ISD-maatregel te eisen.