Volledig scherm
De koptische bisschop Anba Arseny komt naar Kapelle © Boshra Malak

Kopten nodigen alle Zeeuwse kerken uit in Kapelle

KAPELLE - De koptische kerk in Kapelle verzorgt zaterdag 8 december een bijzondere lezing. Het bijzondere aan de lezing is dat de bestuursleden en diaconieën van alle Zeeuwse kerken ervoor zijn uitgenodigd.  

,,Onze bisschop, zijne excellentie Anba Arseny, en de Leidse professor Clara ten Hacken komen gezamenlijk een lezing geven", aldus secretaris van de Kapelse koptische kerk Boshra Malak. ,,Wij hebben alle Zeeuwse kerken uitgenodigd om daarbij aanwezig te zijn.”

Quote

Na de lezing is er gelegen­heid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje.

Boshra Malak
Volledig scherm
De koptische bisschop Anba Arseny (links) met Boshra Malak van de koptische kerk in Kapelle tijdens een eerdere dienst. © boshra malak

De koptische kerk in Kapelle maakt deel uit van de Koptisch Orthodox Diocese van Nederland. Kopten zijn Egyptische christenen, één van de oudste religieuze stromingen in het tegenwoordig voornamelijk islamitische Egypte. De Kapelse Heilige Maria en St. Arsenius kerk is gevestigd aan de Biezelingsestraat. Via de dienst van zaterdag zoekt deze kerkgemeenschap toenadering tot andere Zeeuwse kerken.

,,De lezing begint om 14.00 uur en zal ongeveer tot 15.30 uur duren. Daarna is er gelegenheid om elkaar beter te leren kennen onder het genot van een hapje en een drankje. We hebben dat een paar jaar geleden ook al eens gedaan en toen was het een succes.”

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement