Volledig scherm
Het ‘koninklijk echtpaar’ arriveerde in een oldtimer op het terrein van de kindervakantieweek in Kruiningen. © Ernesta Verburg

‘Koninklijk’ bezoek bij 25ste kindervakantieweek Kruiningen

KRUININGEN - Wie een 25-jarig jubileum viert, moet groots uitpakken. Daarom kwamen niemand minder dan koning Willem-Alexander en koningin Máxima maandagmiddag in een oldtimer naar Kruiningen afgereisd om de Kindervakantieweek te openen.

Oké, misschien waren het wel hulpmajesteiten, maar dat mocht de pret niet drukken voor de 140 kinderen die het paar onder luid applaus verwelkomden op de Kruse Mat. De jonge Kruiningenaren keken vol spanning toe hoe de koning het lint doorknipte. Niet in de laatste plaats omdat dát het startschot was om op de ruim 200 pallets af te vliegen. Op de eerste dag mochten de ouders nog een handje helpen met timmeren. De rest van de week moeten de kinderen samen met hun vriendjes de hutten aftimmeren en verven.

Reimerswaalhal

Volgens voorzitter Karin Woznitza is het hutten bouwen al 25 jaar het belangrijkste onderdeel van de kindervakantieweek. In Kruiningen worden al sinds de jaren zeventig kindervakantieweken gehouden. ,,Maar 25 jaar geleden werd de organisatie overgenomen door de VV Kruiningen.” Inmiddels staat de organisatie op eigen benen, maar wordt nog wel volop gebruik gemaakt van de faciliteiten van de voetbalvereniging. ,,Een ideale locatie. We gebruiken de kantine, er zijn toiletten en bij slecht weer kunnen we terecht in de Reimerswaalhal.”

Van die uitwijkmogelijkheid kon maandag al meteen gebruik worden gemaakt. Een half uur na de opening, barstte het onweer los boven Kruiningen. De oudste kinderen mochten na de eerste dag ook blijven slapen in de sporthal. ,,De volgende dag zijn ze pas weer 's middags welkom, zodat ze nog even thuis kunnen uitrusten”, zegt Woznitza. Later deze week staat onder meer nog een verrassingsuitje, vossenjacht en playbackshow op het programma. De 25ste kindervakantieweek eindigt vrijdagavond met een groot kampvuur. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement