Volledig scherm
Over water lopen was een succes op de Koningsdag 2018 in Goes. Dit jaar gaat het niet door vanwege de weersvoorspellingen. © Marcelle Davidse

Koningsdag-programma's aangepast vanwege het slechte weer

Update: 22.52 uurGOES - Diverse activiteiten voor Koningsdag zijn aangepast of zelfs geschrapt in verband met de slechte weersvoorspellingen. Er wordt veel regen en wind verwacht.

De Vrijmarkt in Goes wordt bijvoorbeeld afgeslankt. Alle geplande buitenactiviteiten, zoals het reuze springkussen, lopen over water, zeilen in de Veste en het trekvlot, gaan niet door. Wel gaat de vrijmarkt aan de Veste door. Maar er zullen geen verkoopkramen beschikbaar worden gesteld, zo laat de gemeente Goes via Facebook weten.

Ook in Schore is het programma aangepast. Alle activiteiten vinden vanwege de weersvooruitzichten plaats in en bij het dorpshuis, laat de Oranjevereniging weten.

Schouwen-Duiveland

Volledig scherm
© PZC

Ook de organisatoren van de Koningsdag-activiteiten in Scharendijke hebben het programma aangepast. ‘Heel veel spellen zijn verplaatst naar dorpshuis De Putmeet', schrijven ze op Facebook. Oranjevereniging Juliana Renesse gaat ervan uit dat de regen daar ‘zoals altijd overwaait’.

Tholen 

In Tholen is het middagprogramma verplaatst naar gemeenschapscentrum het Meulvliet. 

Reimerswaal

De gemeente Reimerswaal waarschuwt organisatoren om de weersverwachting goed in de gaten te houden. ,,Het KNMI voorziet een koele, natte en ook winderige dag", schrijft de gemeente op Facebook. ,,Overweeg als organisatie of het verantwoord is bepaalde activiteiten door te laten gaan (boven windkracht 5 mogen bijvoorbeeld geen spring- of luchtkussens gebruikt worden). Zorg bij tenten dat loszittend materiaal goed wordt vastgezet. Neem geen risico.”

Terneuzen

Buurthuis De Kameleon aan de Dokweg in Terneuzen gaat in verband met de weersvooruitzichten alle activiteiten binnen doen. De draaimolen draait alleen met droog weer, laat de organisatie weten.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement