Volledig scherm
De Emté (rechts) krijgt nieuwe buren. Lidl gaat een supermarkt bouwen op de plek van het oude politiebureau en de brandweerkazerne (links). © Willem Adriaansens

Komst tweede supermarkt naar Heinkenszand is rond - Lidl zet handtekening

HEINKENSZAND - De Lidl komt definitief naar Heinkenszand. De Duitse discounter heeft zijn handtekening gezet onder het contract met de gemeente. De nieuwe supermarkt, die tussen het gemeentehuis en de huidige Emté komt te liggen, hoopt in 2020 te kunnen gaan bouwen.

Om plaats te maken voor de Lidl moeten de voormalige bodewoning bij het gemeentehuis, het voormalig politiebureau en de brandweerkazerne aan de Stenevate worden gesloopt. En ook het plein voor het gemeentehuis wacht een herinrichting. 

Volledig scherm
Een impressie van de nieuwe Lidl-supermarkt in Heinkenszand. © gemeente Borsele

,,Het wordt een gezamenlijk parkeerterrein voor zowel de Lidl als het gemeentehuis", aldus wethouder Kees Weststrate. ,,En vanaf de Dorpsstraat tot en met de nieuwe afslag voor de nieuwe wijk (Platepolder) wordt het een klinkerweg waarop maximaal 30 kilometer gereden mag worden. Dat is in verband met de verkeersveiligheid. Een asfaltweg nodigt uit om harder te rijden. Daarbij komt dat een 50-kilometerzone de groenstructuur zou aantasten."

Weststrate is blij met de komst van de Lidl. ,,De gemeente zorgt voor de herinrichting van de Stenevate en voor het groen. Lidl voor de rest van het terrein. Dat zal veel meer een echte pleinfunctie krijgen."

Gemeenteraad

Overigens moet de gemeenteraad nog wel beslissen over de bestemmingsplanwijziging en over het extra krediet dat nodig is voor de aanpassingen. ,,Omdat we gekozen hebben om de Stenevate voor een groot deel 30-kilometerzone te maken, hoeft er geen vrijliggend fietspad meer aangelegd te worden. Dat was in de oorspronkelijke plannen (met 50-kilometergebied) nog wel het geval. Daar sparen we 140.000 euro mee uit. Maar omdat het de gemeente in totaal 300.000 euro gaat kosten, moet de raad voor die overige 160.000 nog krediet verlenen."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement