Volledig scherm
Deze Gele Vlaamse Reus is één van de dieren die hobbyfokker en tentoonstellingssecretaris Erik Schrijver heeft meegenomen naar de jaarlijkse show van kleindierenvereniging KPS-Zeelandia. © Marcelle Davidse

Koddige konijnen, kekke kippen en stoere sierduiven stelen de show tijdens dierententoonstelling in Kapelle

KAPELLE - Ware schoonheid zit vanbinnen. Dat gezegde gaat niet helemaal op voor de konijnen, cavia's, sierduiven, kippen en dwerghoenders die momenteel te zien zijn in de kassen van de Kapelse fruitboomkwekerij Fruithof. 

Daar houdt kleindierenvereniging KPS-Zeelandia momenteel zijn jaarlijkse show. Alle dieren - een kleine vijfhonderd - kregen donderdag een keurmeester aan hun kooi die de vacht, bouw en tig andere kenmerken beoordeelde. Nu mag het publiek al dat ‘dierenschoon’ bewonderen. Hobbyfokker en tentoonstellingssecretaris Erik Schrijver uit ‘s-Gravenpolder bracht tientallen dieren mee, maar geen van zijn beesten viel in de prijzen. „Helemaal niet erg”, zegt hij. „Ik doe dit omdat ik het leuk vind om met dieren bezig te zijn, want rijk word je er niet van!”

De  kleindieren zijn vanavond nog tot 21.00 uur te bewonderen en morgen (zaterdag) van 9.00 tot 16.00 uur.

  1. Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landweggetje fiets, ruik ik mijn vader’
    PREMIUM
    Weer Even Thuis

    Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landwegge­tje fiets, ruik ik mijn vader’

    In de Ooststraat in Kapelle staat een huis dat al vanaf de bouw, begin jaren 60, in bezit is van dezelfde familie. Nelleke Tessen-Van Liere (70) verhuisde in 1994 terug naar het huis waarin ze vroeger met haar ouders en haar zus heeft gewoond. In de tussentijd is er veel veranderd. ,,Kijk alleen al naar het dialect. Wij spraken vroeger allemaal Zeeuws met elkaar. Tegenwoordig wordt dat door jongeren nauwelijks nog gesproken.”