Archieffoto: containerterminal in aanbouw bij Kloosterboer in Vlissingen.
Volledig scherm
PREMIUM
Archieffoto: containerterminal in aanbouw bij Kloosterboer in Vlissingen. © Marcelle Davidse

Kloosterboer en McCain willen frites over water vervoeren

NIEUWDORP - Frites van McCain in Lewedorp gaat per vrachtwagen naar het vrieshuis van logistiek bedrijf Kloosterboer in Lelystad. Beide bedrijven onderzoeken nu of de frites met binnenvaartschepen kunnen worden vervoerd. Per jaar scheelt dat 7000 vrachtwagenritten, waardoor er minder files ontstaan en minder CO2 de lucht ingaat.

De ‘frites express’ vraagt forse investeringen, onder meer voor de installatie van stroompluggen op binnenvaartschepen. Die zijn noodzakelijk om de vriescontainers te voeden, zodat de diepvriesfrites tijdens het transport bevroren blijft. Kloosterboer en McCain hopen dan ook op een subsidie van het ministerie Infrastructuur & Waterstaat. 

 1. Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenlandverhaal pakken we later op’
  PREMIUM

  Emma Heesters gaat met soloplaat eerst Nederland veroveren: ‘Dat buitenland­ver­haal pakken we later op’

  Emma Heesters heeft een omgekeerde start van haar carrière. Eerst brak de 24-jarige zangeres uit ’s-Gravenpolder door op YouTube waar ze covers zingt met miljoenen volgers en een fanschare over de hele wereld tot gevolg. Ze heeft een platendeal in Amerika in haar zak. Vandaag lanceert ze daarentegen pas haar eerste solosingle – ook nog eens in het Nederlands – ‘Waar ga je heen’. ,,Eerst maar eens met mijn eigen muziek in Nederland voet aan de grond krijgen.”
 2. Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronaregels bij woonzorgcentrum in Goes
  PREMIUM

  Geen laatste afscheid voor echtpaar door getouwtrek rond coronare­gels bij woonzorg­cen­trum in Goes

  GOES - De laatste wens van een echtpaar om elkaar nog één keer in Goes te zien voordat de man zou sterven, mondde woensdagavond uit in een fikse ruzie. Stichting Ambulance Wens Nederland beschuldigde woonzorgcentrum Rehoboth van onmenselijk handelen, omdat een cliënt geen afscheid mocht nemen van haar stervende man. Zorgkoepel Cedrah, waaronder Rehoboth valt, zegt dat Ambulance Wens leugens verspreidt.