In een leegstaand bedrijfspand aan de Weihoek op bedrijventerrein Nishoek bij Kruiningen opent de Kledingbank Zeeland in maart twee tijdelijke winkels.
Volledig scherm
In een leegstaand bedrijfspand aan de Weihoek op bedrijventerrein Nishoek bij Kruiningen opent de Kledingbank Zeeland in maart twee tijdelijke winkels. © Google Streetview

Kledingbank komt terug naar Reimerswaal met twee tijdelijke winkels

KRUININGEN - Mensen uit de gemeente Reimerswaal met een smalle beurs hoeven niet meer naar Middelburg om een tas vol gratis kleding te shoppen. De Kledingbank Zeeland strijkt begin maart neer aan de Weihoek in Kruiningen, waar niet één maar twee tijdelijke winkels worden geopend.

Reimerswaal trekt al jaren geld uit om de minst bedeelde inwoners gratis gebruik te laten maken van de kledingbank. De eerste jaren kwam de organisatie met dozen kleding naar één van de Reimerswaalse dorpen. De  laatste tijd werden door de gemeente uitgenodigde klanten verwelkomd in Middelburg.

Volgens Marisca van der Rande van Kledingbank Zeeland is dat geen optie meer. ,,Op onze locatie in Middelburg kunnen we helaas geen gebruik meer maken van de grote zaal.” In Kruiningen is wel ruimte: ondernemer Dirk van der Jagt uit Yerseke heeft de voormalige winkel van De Tuinkamer, naast de dierenzaak, beschikbaar gesteld.

Twee winkels

,,Die is zo groot, dat we twee winkels kunnen inrichten. Eén met A-kwaliteit kleding, waar de 300 uitgenodigde huishoudens op 6 en 7 maart terechtkunnen.  Voor kinderen is er dan ook een pakketje van de Speelgoedbank. In de tweede winkel wordt een verkoopbeurs ingericht met B-kwaliteit kleding."

De uitgenodigde gezinnen kunnen hier terecht om hun gratis pakket aan te vullen. Deze winkel is vrijdag 8 en zaterdag 9 maart ook open voor andere koopjesjagers. Met de opbrengst wordt onder meer nieuw ondergoed gekocht voor mensen die in aanmerking komen voor de kledingpakketten. 

Van der Rande heeft al veel enthousiaste reacties gekregen. ,,Sommige klanten zijn blij dat ze niet helemaal naar Middelburg hoeven.” Wie tussen 5 en 9 maart een handje wil helpen, kan zich bij de kledingbank opgeven als vrijwilliger.

Michèle Piet (links) van de Kledingbibliotheek Middelburg en Marisca van der Rande van de Kledingbank Zeeland.
Volledig scherm
Michèle Piet (links) van de Kledingbibliotheek Middelburg en Marisca van der Rande van de Kledingbank Zeeland. © Maurits Sep
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement