Volledig scherm
De jongens en meiden van de Koelmanschool hadden plezier in het opruimen van het afval. © Johan Van Der Heijden

Kinderen van de Koelmanschool in Goes maken het strandje bij Baarland schoon

BAARLAND - Het strandje bij Baarland ligt er sinds vrijdagmiddag weer piekfijn bij. De jongens en meisjes uit groep 6 van de Koelmanschool uit Goes hebben er alle rommel opgeruimd.

Natuureducatie speelt al jaren een belangrijke rol op de reformatorische basisschool. Er wordt van alles met de kinderen gedaan. Van wilgen knotten tot braakballen pluizen en van natuurvaartochten tot paddenstoelenexcursies in het Poelbos. Het idee om een schoonmaakactie te houden, ontstond nadat een leerling een spreekbeurt had gehouden over het onderwerp ‘plastic soep’.

,,Neeltje Jans zou ook een mooie locatie zijn geweest, maar dat was net iets te lang rijden’’, vertelde Sandra Harthoorn, natuurcoördinator op de school. ,,Op advies van het Milieu Educatie Centrum in Goes, waarmee we sowieso veel samenwerken, zijn we naar Baarland gegaan.’’

De kinderen hebben het afval weggegooid in de jutbak die vlakbij het strandje staat.

Volledig scherm
De kinderen hebben vrijdagmiddag heel wat zakken gevuld met afval. © Koelmanschool
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Officier eist celstraf tegen Goesenaar voor verwonden agente

    Officier eist celstraf tegen Goesenaar voor verwonden agente

    MIDDELBURG - Het verwonden van een agente met daarnaast een vechtpartij in Goes en Middelburg. Hiervoor moest de 23-jarige verdachte J.D. uit Goes donderdag voorkomen. Voor de mishandeling die afgelopen november plaatsvond in Goes stond ook zijn 31-jarige broer A.D. terecht. De officier eiste een werkstraf van 240 uur voor A.D. Zijn jongere broer kwam er minder goed van af met een eis van 6 maanden onvoorwaardelijke gevangenisstraf.