Volledig scherm
De jongens en meiden van de Koelmanschool hadden plezier in het opruimen van het afval. © Johan Van Der Heijden

Kinderen van de Koelmanschool in Goes maken het strandje bij Baarland schoon

BAARLAND - Het strandje bij Baarland ligt er sinds vrijdagmiddag weer piekfijn bij. De jongens en meisjes uit groep 6 van de Koelmanschool uit Goes hebben er alle rommel opgeruimd.

Natuureducatie speelt al jaren een belangrijke rol op de reformatorische basisschool. Er wordt van alles met de kinderen gedaan. Van wilgen knotten tot braakballen pluizen en van natuurvaartochten tot paddenstoelenexcursies in het Poelbos. Het idee om een schoonmaakactie te houden, ontstond nadat een leerling een spreekbeurt had gehouden over het onderwerp ‘plastic soep’.

,,Neeltje Jans zou ook een mooie locatie zijn geweest, maar dat was net iets te lang rijden’’, vertelde Sandra Harthoorn, natuurcoördinator op de school. ,,Op advies van het Milieu Educatie Centrum in Goes, waarmee we sowieso veel samenwerken, zijn we naar Baarland gegaan.’’

De kinderen hebben het afval weggegooid in de jutbak die vlakbij het strandje staat.

Volledig scherm
De kinderen hebben vrijdagmiddag heel wat zakken gevuld met afval. © Koelmanschool
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    Zeeland Refinery ontvangt extra reactor waarmee de uitstoot van C02 daalt

    NIEUWDORP - Bij Zeeland Refinery in Nieuwdorp is de extra reactor voor de hydrocracker, het kloppend hart van de olieraffinaderij, aangekomen. Het gevaarte van 600 ton is op zijn plek gehesen. Volgend jaar wordt de extra reactor aangesloten. Daarmee kan de hydrocracker energiezuiniger werken en kan hij nog beter de internationale concurrentie aan. Per jaar wordt 10.000 ton C02 (koolstofdioxide) minder uitgestoten. Aandeelhouders Total en Lukeoil hebben 40 miljoen euro geïnvesteerd in de uitbreiding.