Kinderburgemeester Mares de Regt trekt een stuk plastic uit het strandje bij Wissenkerke. Haar moeder Yvette helpt een handje.
Volledig scherm
PREMIUM
Kinderburgemeester Mares de Regt trekt een stuk plastic uit het strandje bij Wissenkerke. Haar moeder Yvette helpt een handje. © Johan van der Heijden

Kinderburgemeester Mares komt met linnen tasje in strijd tegen plastic soep

WISSENKERKE - Kinderburgemeester Mares de Regt van Noord-Beveland heeft net als tientallen andere Zeeuwen zaterdag de handen uit de mouwen gestoken voor de actie Schone Schelde. En omdat voorkomen beter is dan genezen, heeft ze een plan bedacht om de aanwas van zwerfafval een halt toe te roepen.

  1. Politie opent klopjacht in buitengebied Nieuwdorp nadat Nick daar iemand op zijn gestolen crossmotor ziet rijden
    PREMIUM

    Politie opent klopjacht in buitenge­bied Nieuwdorp nadat Nick daar iemand op zijn gestolen crossmotor ziet rijden

    NIEUWDORP - Nick de Ridder uit Arnemuiden zag gisteravond aan de Landlustweg in Nieuwdorp met eigen ogen dat iemand rondreed op zijn Yamaha crossmotor. Dezelfde motor die in mei van hem was gestolen. Hij en andere gedupeerden waarvan kort daarvoor ook motors waren gestolen belden de politie. Daarop ontstond een heuse klopjacht in het buitengebied tussen Arnemuiden, Nieuwdorp en Nieuw- en Sint Joosland en konden zeven verdachten in de kraag gevat worden voor heling.