Volledig scherm
Een vakman verwijdert voegen aan de kerktoren in 's-Heer Arendskerke. © Johan Van Der Heijden

Kerktoren 's-Heer Arendskerke blijft wat langer in de steigers

'S-HEER ARENDSKERKE - Een medewerker van bouwbedrijf Van de Linde was maandag druk in de weer met het verwijderen van de oude voegen van de kerktoren van 's-Heer Arendskerke. De toren staat inmiddels al ruim een half jaar in de steigers vanwege een grote opknapbeurt.

Het topje is inmiddels weer goed zichtbaar, maar de rest blijft nog wel even in de steigers staan. De klus heeft wat vertraging opgelopen door de relatief koude winter. Vanwege de traditionele manier van voegen kan er alleen worden gevoegd als het warmer dan zeven graden is en dat was de afgelopen maanden vaak niet het geval. Het gevolg is dat de gerestaureerde toren nog niet helemaal klaar zal zijn tijdens de aankomende Open Monumentendag. De gemeente bekijkt of er op deze dag toch al wat kan worden georganiseerd.  

Duidelijk is wel dat bovenop de toren een hek komt te staan, zodat hij in de toekomst op een veilige manier kan worden beklommen.  Wat die veiligheid betreft: oplettende buurtbewoners hebben de afgelopen tijd een paar keer spelende jongeren van de steigers gehaald. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Andere locatie voor brandweerkazerne Heinkenszand lijkt uitgesloten, ondanks protest
    PREMIUM

    Andere locatie voor brandweer­ka­zer­ne Heinkens­zand lijkt uitgeslo­ten, ondanks protest

    HEINKENSZAND - Slikken of stikken. Dat gevoel overheerst bij bewoners van de Hoefbladstraat en Clara’s Pad in Heinkenszand. Een bewonersbijeenkomst afgelopen dinsdagavond heeft de onrust rondom de komst van een nieuwe brandweerkazerne in hun ‘achtertuin’ niet kunnen wegnemen. Omwonende Kim van Sabben: ,,Het kwam op ons over alsof al voor 99,9 procent zeker is dat de kazerne er komt.”