De 101-jarige Kees van Kleef luistert naar burgemeester Loes Meeuwisse, die hem de felicitaties en een cadeautje is komen brengen.
Volledig scherm
De 101-jarige Kees van Kleef luistert naar burgemeester Loes Meeuwisse, die hem de felicitaties en een cadeautje is komen brengen. © Marcelle Davidse

Kees van Kleef wordt 101: ‘Ik ben gezond maar arm’

COLIJNSPLAAT - ,,Ik heb mijn hele leven hard moeten werken, maar ik ben nooit ziek geweest.” Kees van Kleef vertelt het tegen burgemeester Loes Meeuwisse, want die is speciaal voor hem naar Colijnsplaat gekomen. Om hem te feliciteren met zijn 101e verjaardag. ,,Ik ben gezond maar arm."

De bewoner van Cleijenborch vertelt over vroeger in Schore, waar hij heeft gewoond. ,,Aan de Haaimeet, in de buurt van Hannes Glerum. ,,Die heb ik nog wel geholpen met het opladen van de hooibalen. Want daarbij konden ze altijd wel wat handjes gebruiken."

Gelukkig

Van Kleef duikt zelfs nog verder terug in de tijd, toen hij nog boerde in Drempt, bij Doesburg. ,,Weet je wat ik toen verdiende? Één gulden in de week! Dat was in de tijd dat de boeren nog 5 cent kregen per liter melk."

De jarige zegt het nu prima naar zijn zin te hebben in Cleijenborch: ,,Het eten is hier goed en de zorg ook. Ik ben een gelukkig mens.” Maar hij is met zijn 101 jaar niet de oudste in het zorgcentrum. Een van zijn medebewoners is nog net even wat ouder. Die blaast in maart zelfs 103 kaarsjes uit.