Volledig scherm
Kattendijke krijgt een jeu-des-boulesbaan. Een initiatief van de dorpsvereniging. Jacco van damme, Lejo de Regt, Henk Kesteloo, wethouder Derk Alssema en Piet Weststrate (vlnr) proberen de baan uit. © Marcelle Davidse

Kattendijke is petanquebaan rijker

KATTENDIJKE - Kattendijke kan de ballen laten rollen. Het dorp is een petanquebaan rijker. Aangelegd door vrijwilligers naast dorpshuis Katshuis. Een initiatief van vier plaatselijke biljarters.

Tien man heeft zaterdag de handen uit de mouwen gestoken. En het grasveldje naast het dorphuis aan de Reijmersweg omgetoverd tot een petanquebaan. Het initiatief komt van Jaap de Leeuw, Henk Kesteloo, Lejo de Regt en Tako Wispelweij. Vier biljarters die in de zomermaanden, als het dorpshuis gesloten is, ook de ballen willen laten rollen.

Na een aantal jaren sparen, een bijdrage uit het Oranje Fonds en een beroep op het wijkbudget van de gemeente Goes is de baan gerealiseerd. Totale kosten 1.500 euro. De aanleg is gedaan door mannen uit het dorp. In het kader van vrijwilligersactie NLdoet. Ook wethouder Derk Alssema heeft een handje geholpen.

De petanquebaan is alle dagen toegankelijk. Het onderhoud nemen de vrijwilligers voor rekening. “Een mooi voorbeeld van burgerinitiatief”, zegt Jacco van Damme, voorzitter van de Vereniging Dorpsbelangen Kattendijke (VDK).

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement