Volledig scherm
Opening van het eerste Zeeuwse kattencafé in Goes. © Johan Van Der Heijden

Kattencafé Kat & Schotel in Goes gaat dicht

GOES - Het kattencafé Kat & Schotel in Goes gaat dicht. Uiterlijk half november sluit het café definitief de deuren. De lunchroom wordt ter overname aangeboden. Eventueel met woonruimte of met het concept van kattencafé.

Kat & Schotel meldt het droeve nieuws op haar Facebookpagina en op de eigen website. Als vermoedelijke einddatum wordt daarbij half november genoemd. Tot die tijd kan er nog, in het gezelschap van de huiskatten, van woensdag tot en met zaterdag van 11.00 uur tot 17.00 uur gegeten en gedronken worden. De bedrijfsruimte staat nu officieel in de verhuur, laten de uitbaters Chantal van der Laan en Quinta Koolen weten. 

Quote

Mocht dat concept niet worden overgeno­men dan is het allerbe­lang­rijk­ste dat de katten een fijn thuis krijgen.

Kat & Schotel

De twee initiatiefnemers openden in mei 2017 hun kattencafé in Goes. Het was het eerste café volgens dit concept in Zeeland. Nu lijkt het toch niet geworden te zijn wat de twee er van verwacht hadden. ‘Wat wij voor ogen hadden met ons bedrijf blijkt in de praktijk niet altijd haalbaar te zijn’, schrijven zij nu cryptisch op Facebook. ‘Daarom hebben we de beslissing genomen om Kat & Schotel te beëindigen.’

Toelichten

De uitbaters van Kat & Schotel willen de teksten op de site en op Facebook desgevraagd niet verder toelichten. Wel laten zij daar weten te benadrukken dat het belang van de katten in alle gevallen voorop staat. Ook als het het einde betekent voor het concept kattencafé. ‘Mocht dat concept niet worden overgenomen dan is het allerbelangrijkste dat de katten een fijn thuis krijgen.’ 

Wie al een kans ruikt om één van de zeven kroegkatten te kunnen adopteren wordt gevraagd nog niet te reageren. Aanmelden voor het adopteren van de katten vinden de uitbaters voorlopig nog niet wenselijk.

Volledig scherm
Tot ongeveer half november is Kat & Schotel nog van woensdag tot en met zaterdag geopend. © Willem Adriaansens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement