Een impressie van hoe het nieuwe sportcentrum van Kapelle er uit zou kunnen gaan zien. Maar dan moet de raad nog wel akkoord gaan met de extra 2,3 miljoen euro bouwkosten.
Volledig scherm
PREMIUM
Een impressie van hoe het nieuwe sportcentrum van Kapelle er uit zou kunnen gaan zien. Maar dan moet de raad nog wel akkoord gaan met de extra 2,3 miljoen euro bouwkosten. © Gemeente Kapelle

Kapelse raad zet zichzelf klem: nee tegen extra uitgave voor sporthal bijna onmogelijk

ANALYSEKAPELLE – De gemeenteraad van Kapelle zit klem. Officieel moeten de dames en heren hun goedkeuring nog geven voor de 2,3 miljoen euro die het nieuwe sportcentrum extra gaat kosten. Maar door eerdere beslissingen van diezelfde raad is er eigenlijk geen weg meer terug. Heeft de raad zichzelf schaakmat gezet?

Nou ja, een weg terug is er natuurlijk altijd. Want de raad kan straks gewoon besluiten die 2,3 miljoen extra niet te geven. Maar dat zou nogal wat consequenties kunnen hebben, zo bleek tijdens de behandeling van het onderwerp in de raad. Daar vertelde wethouder Jon Herselman namelijk, tot verbazing van meerdere raadsleden, dat zo’n beslissing de gemeente flink wat centen zou gaan kosten.