Ilse de Best, Nancy Smits en Karen van Overbeeke (van links naar rechts) zamelen handtekeningen in voor een hondenspeelplaats in Kapelle.
Volledig scherm
PREMIUM
Ilse de Best, Nancy Smits en Karen van Overbeeke (van links naar rechts) zamelen handtekeningen in voor een hondenspeelplaats in Kapelle. © Johan van der Heijden

Kapels initiatief voor hondenspeelplaats; ‘We betalen ook nog steeds hondenbelasting’

KAPELLE - ,,We betalen nog steeds hondenbelasting en zien daar weinig voor terug”, aldus Nancy Smits uit Kapelle. ,,En die belasting gaat alleen maar omhoog, terwijl heel veel gemeenten hem juist afschaffen. Daarbij komt dat honden nergens meer los mogen, dus dachten wij: waarom eigenlijk geen hondenspeelplaatsen?”

De inwoonster van de Jip en Jannekewijk is samen met buurtgenoot Ilse de Best en de Biezelingse Karen van Overbeeke een handtekeningenactie begonnen. ,,We willen een plek die afgezet wordt, eventueel met een aantal speeltoestellen en een prullenbak en een bankje. Meer is het eigenlijk niet."

Het burgerinitiatief komt voort uit de liefde voor de honden. ,,Want de honden mogen op steeds minder plekken loslopen. Eigenlijk nergens. Dat is natuurlijk jammer, want die dieren willen ook hun energie kwijt. Daarom kwamen wij op het idee voor een hondenspeelplaats. Zoals ze dat in Goes hebben bijvoorbeeld, waar de hondenbelasting trouwens al is afgeschaft."