Volledig scherm
De Marokkaanse ambassadeur houdt een toespraak tijdens de 68e Franse herdenking in Kapelle. © Willem Adriaansens

Kapelle herdenkt Franse militairen

VIDEOKAPELLE - Een lange stoet vertrok donderdagmiddag 18 mei even na vieren van het gemeentehuis in Kapelle naar de begraafplaats. Daar werd op het Franse militaire ereveld de 68e Franse herdenking gehouden.  

Bij de plechtigheid worden alle in de Tweede Wereldoorlog onder Franse vlag gesneuvelde militairen herdacht. Deze keer waren onder meer twee Franse parlementsleden, de Franse en de Marokkaanse ambassadeur en een Franse oorlogsveteraan (Maurice le Noury, 95) aanwezig. 

Opvallend groot was de Marokkaanse afvaardiging. Die kwam naar Kapelle omdat tijdens de Tweede Wereldoorlog, naast vele Franse, ook nog eens twintig Marokkaans-Franse militairen sneuvelden bij gevechten in Nederland. 

De herdenking vindt jaarlijks in Kapelle plaats. Op het ereveld liggen alle Franse militairen begraven die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen en niet naar hun vaderland zijn teruggebracht.

Volledig scherm
De 95-jarige Franse oorlogsveteraan Maurice le Noury heeft samen met Andries Looijen van oorlogsmuseum Vitality een krans gelegd bij de Franse herdenking in Kapelle. © Willem Adriaansens
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement