Volledig scherm
© Marcelle Davidse

Kapelle heeft er een adviesraad bij

KAPELLE - In Kapelle ziet deze maand een nieuwe adviesraad het levenslicht. Met de naam 'Voor Elkaar' gaat deze raad meedenken over hoe de gemeente haar taken op het gebied van zorg en ondersteuning het beste kan invullen.

Voor Elkaar zal bijvoorbeeld mantelzorgers en vrijwilligers ondersteunen. Verder zal zij hulp bieden aan jeugd en gezinnen en meewerken aan het nieuwe preventiebeleid. Daarnaast moet de adviesraad het aanspreekpunt worden voor alle inwoners.

In augustus startte Kapelle met de werving van leden voor de nieuwe adviesraad. Daarop kwamen zestien reacties binnen. Op basis van kennis, ervaring en motivatie heeft een selectiecommissie elf mensen uitgenodigd voor een gesprek.

Profiel

Uiteindelijk vond de commissie dat negen van de zestien respondenten zeer goed in het profiel van de adviesraad passen. In de verordening Adviesraad Kapelle voor Elkaar is echter een maximum aantal leden opgenomen van zeven. Toch is besloten om nu twee mensen extra te benoemen, omdat in de beginperiode het risico bestaat dat enkele leden uitvallen. Daardoor wordt voorkomen dat Kapelle al snel op zoek moet naar nieuwe leden. Door middel van een rooster van aftreden moet de raad na twee jaar uitkomen op zeven leden.