Volledig scherm
De werkjes van de basisschoolleerlingen voor de 101-jarige veteraan Donatien Hamon. © Vitality

Kapelle en Mark Rutte feliciteren 101-jarige Franse veteraan

KAPELLE - Een delegatie van het Kapelse oorlogsmuseum Vitality bezoekt zaterdag 22 oktober de Franse veteraan Donatien Hamon. De in Derval wonende Hamon wordt die dag 101 jaar. Hamon is de enige nog levende Franse veteraan die in mei 1940 in Zeeland heeft gevochten nadat het Nederlandse leger zich op 15 mei had overgegeven.

Zoals het bij een verjaardagsfeestje hoort, is Andries Looijen van Vitality niet met lege handen naar Frankrijk vertrokken. Als bagage heeft hij een heel arsenaal aan felicitaties voor de jarige meegenomen.

Veel van die felicitaties zijn afkomstig van kinderen. "Schoolkinderen van zeven basisscholen uit de gemeente Kapelle hebben heel erg hun best gedaan", aldus Looijen. "Bij die zeven scholen zitten ook scholen uit Schore en Wemeldinge."

Burgemeester
Behalve de kinderwerkjes heeft Looijen ook een brief van burgemeester Anton Stapelkamp van Kapelle en van enkele inwoners van de gemeente. "En een brief van minister-president Mark Rutte. Die brief is speciaal door een koerier naar ons toe gebracht. Militair attaché kolonel Blaquière van de Nederlandse ambassade in Parijs zal die brief aan de jarige voorlezen."