Volledig scherm
Streekomroep De Bevelanden heeft een aanvraag ingediend bij het Commissariaat voor de Media. Het station wil de radiozender voor vijf Bevelandse gemeenten worden. © Frans Nikkels

Kan Noord-Beveland de streekomroep ook voor de andere vier gemeenten tegenhouden?

WISSENKERKE - In de gemeenteraad van Noord-Beveland is verwarring ontstaan over een aanvraag van Streekomroep De Bevelanden. Die omroep wil de lokale radiozender worden voor  Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal. Maar wat nu als één van de vijf gemeenten niet mee wil doen?

,,Dan kunnen de andere vier gewoon doorgaan met de streekomroep", was de mening van wethouder Pim Schenkelaars. ,,Dat staat ook zo in de stukken. Daar is de mediawet heel pragmatisch in.” 

Quote

Als er één niet meedoet, dan gaat het ook voor de overige vier gemeenten niet door.

Peter Pellegrino, Voorzitter Stichting Streekomroep de Bevelanden

Peter Pellegrino, voorzitter van Stichting Streekomroep de Bevelanden, was ook aanwezig bij de vergadering. Hij sprak Schenkelaars tegen: ,,Nee, dat klopt niet. Als er één niet meedoet, dan gaat het ook voor de overige vier gemeenten niet door."

Knoop doorhakken

De besluitvorming is door de verwarring op Noord-Beveland eventjes vooruit geschoven, naar 24 januari. Diezelfde avond zal ook Goes de knoop doorhakken over deze kwestie. Kapelle en Reimerswaal buigen zich er op 22 januari over. Borsele heeft vorige week donderdag al wel een positief advies gegeven.

Volledig scherm
Een Noord-Bevelands raadslid stelde voor om de 5000 euro maar aan het noodlijdende Omroep Zeeland te geven. © Theo Giele

Of Noord-Beveland ook akkoord gaat is nog onduidelijk. In de raad werd door meerdere leden openlijk getwijfeld aan de meerwaarde van de zender. Volgens een enkel raadslid was het alweer een gemeenschappelijke regeling. Een ander stelde voor om de ongeveer 5000 euro (want daar gaat het over op Noord-Beveland) maar aan het noodlijdende Omroep Zeeland te geven.

Negatief advies

Dat laatstse kan echter niet en zal dus ook niet gaan gebeuren. Maar wat als Noord-Beveland een negatief advies uitbrengt over Streekomroep de Bevelanden? ,,Dan kunnen die andere vier gemeenten er gewoon mee doorgaan", laat een woordvoerder van het Commissariaat voor de Media weten. ,,Als het advies maar goed onderbouwd is."

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement