Volledig scherm
De gemeente Noord-Beveland wil het Spuibos van Staatsbosbeheer kopen om er een belevingsbos van te maken. © Google Streetview

Kamperlandse Spuibos wordt wellicht een speelbos

KAMPERLAND - Het Spuibos in Kamperland wisselt later dit jaar van eigenaar. Tenminste, als het aan de gemeente Noord-Beveland ligt. Die wil het terrein van 8,2 hectare overnemen van Staatsbosbeheer om er een speel- en belevingsbos van te maken.

De geplande overname komt voort uit een eerdere wens van de gemeenteraad om de groengebieden rondom de Kamperlandse haven beter in te richten. Eind 2016 zetten de raadsleden een ton opzij voor de aanleg van een belevingsbos met elementen als een dierenspeurtocht, trimbaanparcours en boskabouterpad. De realisatie liet echter op zich wachten.

,,Staatsbosbeheer was geen voorstander van een speelbos”, licht wethouder Adrie van der Maas toe. ,,We hebben de afgelopen jaren verschillende gesprekken met elkaar gevoerd en zo kwam de aankoop van het perceel in beeld.” Erfpacht behoorde ook tot de mogelijkheden, maar daar voelt de gemeente Noord-Beveland dan weer niets voor.

Het bosperceel is getaxeerd op 180.500 euro. Binnenkort onderhandelen gemeente en Staatsbosbeheer over de prijs en voorwaarden. Bij een positieve uitkomst krijgt de gemeenteraad het verzoek om geld vrij te maken voor de aankoop. Als het goed is, kan bedenkster Bianca Sandee-Pauwels later dit jaar dus echt ‘haar’ belevingsbos aanleggen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement