Volledig scherm
stockadr politie politiebureau aangifte © Eldridge Pentury

Jongens uit Goes bekennen diefstal van hond en 10 andere strafbare feiten

GOES - Twee minderjarige jongens (16 en 17) uit Goes hebben bekend dat ze vorige week een hond hebben gestolen uit een schuurtje van een woning in Goes-Noord en die ergens anders in een auto hebben achtergelaten. Ze hebben ook tien andere strafbare feiten bekend.

Een agent kwam de jongens op het spoor toen ze met zijn tweeën rondreden op een gestolen scootmobiel. Uit het onderzoek van de politie bleek daarna dat het tweetal even daarvoor op een heftruck had rondgereden op een bedrijventerrein. 

De politie vermoedde dat de twee minderjarigen ook betrokken was bij allerlei andere strafbare feiten. Er waren diezelfde nacht meldingen binnengekomen van fietsen die waren gestolen. Uit verschillende schuurtjes verdwenen spullen, etenswaar en zelfs een hond. Ook waren auto's beklad en een kliko in brand gestoken.

De hond werd uit een hondenhok gestolen in een tuin aan de Eisenhouwerstraat. De hond werd later teruggevonden in een geparkeerde auto in de Bechlaan.

De twee jongens hebben nu al die strafbare feiten bekend. Ze hebben ook toegegeven dat ze betrokken zijn geweest bij drie andere inbraken in een sportkantine, bij diefstal uit een bouwkraan en nog een paar andere fietsendiefstallen. 

De verdachten zijn deze week voor de kinderrechter verschenen. Ze zitten nog in voorarrest.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement