Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen (15) moet speelgoedpistool inleveren bij politie na bezoek aan kermis Goes

GOES  - De politie heeft maandagavond een neppistool afgepakt van een 15-jarige jongen uit Kapelle.  Hij had het wapen, een balletjespistool, gewonnen op de kermis. 

De politie werd omstreeks 18.30 uur ingeseind over vier jongeren die door het centrum van Goes liepen. Eén van hen zou een pistool meedragen.  Met kogelwerende vesten om gingen agenten in de buurt van de beestenmarkt op zoek naar de jongens. Op het politiebureau keken collega’s intussen camerabeelden na. Daarop was te zien dat één van de jongens een zwart vuurwapen in handen had. Het was niet duidelijk of het om een echt of namaakexemplaar ging.

Onderzoek leidde de politie naar Kapelle, waar de jongen thuis werd aangetroffen. Het nepwapen, nauwelijks van echt te onderscheiden, werd meteen in beslag genomen. Op het politiebureau lieten agenten de camerabeelden zien. Daar schrok de jongen van. Hij was schuldbewust. 

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet voor een voor een zogeheten ‘pedagogisch gerichte sanctie’ naar bureau Halt verwezen. De gemeente heeft de kermisexploitant gevraagd te stoppen met de uitgifte van de wapens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement