Volledig scherm
© Thinkstock

Jongen (15) moet speelgoedpistool inleveren bij politie na bezoek aan kermis Goes

GOES  - De politie heeft maandagavond een neppistool afgepakt van een 15-jarige jongen uit Kapelle.  Hij had het wapen, een balletjespistool, gewonnen op de kermis. 

De politie werd omstreeks 18.30 uur ingeseind over vier jongeren die door het centrum van Goes liepen. Eén van hen zou een pistool meedragen.  Met kogelwerende vesten om gingen agenten in de buurt van de beestenmarkt op zoek naar de jongens. Op het politiebureau keken collega’s intussen camerabeelden na. Daarop was te zien dat één van de jongens een zwart vuurwapen in handen had. Het was niet duidelijk of het om een echt of namaakexemplaar ging.

Onderzoek leidde de politie naar Kapelle, waar de jongen thuis werd aangetroffen. Het nepwapen, nauwelijks van echt te onderscheiden, werd meteen in beslag genomen. Op het politiebureau lieten agenten de camerabeelden zien. Daar schrok de jongen van. Hij was schuldbewust. 

Tegen de jongen wordt proces-verbaal opgemaakt en hij moet voor een voor een zogeheten ‘pedagogisch gerichte sanctie’ naar bureau Halt verwezen. De gemeente heeft de kermisexploitant gevraagd te stoppen met de uitgifte van de wapens.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
 1. Bewoners Olzendepolder Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvinger van de gemeente
  PREMIUM

  Bewoners Olzendepol­der Yerseke boos: geen beloofde aarden wal, maar een middelvin­ger van de gemeente

  YERSEKE - Welke Zanddijk-variant het ook wordt, voor bewoners van de Kreeft op bedrijventerrein Olzendepolder in Yerseke maakt het volgens Niels Sentse allemaal ‘geen zak’ uit. In alle tekeningen komt de weg pal voor hun neus. Hij zet nu alles op alles om te voorkomen dat een metershoog geluidsscherm vlak langs de gevels wordt gebouwd. ,,Het dreigt hier onleefbaar te worden.”
 2. BMW-dealer Zwartepoorte in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’
  PREMIUM

  BMW-dea­ler Zwartepoor­te in Goes verkocht. ‘Als ik 55 was geweest, was ik nog tien jaar doorgegaan’

  GOES - Ruim 30 jaar stond John Zwartepoorte (65) aan het roer van zijn BMW- en Mini-dealer Zwartepoorte. Maar na al die jaren heeft hij een ingrijpend besluit genomen en zijn zaken in Goes en Roosendaal verkocht. Daarmee gaat ook één van de laatste grote Zeeuwse autodealers op in een groter geheel. ,,Ik kijk met plezier op al die jaren terug, maar het is tijd voor iets anders.”