Volledig scherm
De politie doet onderzoek in en rond de school. © 112Midden-Zeeland

Jongen (15) aangehouden op Goese school met neppistool en mes

Update 19.00 uurGOES - Agenten hebben vanmiddag op een school in Goes een 15-jarige jongen aangehouden omdat hij een pistool bij zich zou hebben. Het bleek te gaan om een nepwapen. De politie heeft de jongen opgepakt. Hij zit nog vast.

Aan het begin van de middag rukte de politie uit omdat een leerling  van een school aan de Industriestraat in Goes een pistool bij zich zou hebben. Toen de leerling naar buiten kwam, is hij direct aangehouden. Hij bleek een mes op zak te hebben. Daarna is nog gezocht rond de school en vonden agenten ook nog het neppistool van plastic.

Wanneer de jongen vrijkomt was vanavond nog niet bekend. 

Politieagenten schrikken ervan

De politie laat via Facebook weten geschrokken te zijn. ,,Deze verdachte is pas 15 jaar oud. Het bezitten en bijhebben van dit soort niet van echt te onderscheiden wapens is strafbaar", schrijven de agenten. ,,Als de politie iemand met een pistool ziet lopen dat zo echt lijkt dan kan het zijn dat wij ons ook bedreigd voelen en ook ons pistool moeten trekken. Voor politieagenten, burgers en de verdachte kan dat een traumatische ervaring zijn.”