Volledig scherm
De gevonden jonge zeehond. © Jaap van der Hiele/ www.zeezoogdieren.org

Jonge zeehond aangetroffen in Wemeldinge

WEMELDINGE - Friese vakantiegangers hebben vrijdagochtend rond 10.00 uur een huiler aangetroffen tijdens het wandelen bij het kanaal door Zuid-Beveland bij Wemeldinge. De gewone zeehondpup is een mannetje, het dier is inmiddels overgebracht naar ASeal in Stellendam.

De huiler is zeker tien dagen oud en heeft waarschijnlijk zo'n vier tot vijf dagen rondgezworven zonder zijn moeder, aldus Jaap Van der Hiele van ASeal in Stellendam.

Het diertje weegt 8,4 kilo, praktisch zijn geboortegewicht, terwijl hij volgens Van der Hiele nu 12 tot 13 kilo zou moeten wegen.

De pup is overgebracht naar ASeal in Stellendam waar hij kan herstellen. Wanneer hij zo'n drie maanden oud is wordt hij weer teruggezet in de natuur.

Volledig scherm
Zoek de zeehond, de Friese vakantiegangers hebben het diertje gespot en melding gemaakt bij ASeal Stellendam. © Jaap van der Hiele/ www.zeezoogdieren.org
  1. Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    Medewerkers van Nummer 9 in Goes zitten tijdelijk aan de overkant van de straat

    GOES - Klanten van Nummer 9 in Goes moeten sinds kort aan de overkant van de straat zijn. Het eigenlijke pand van de cadeaushop annex lunchroom, aan de Lange Vorststraat, wordt verbouwd en uitgebreid om de komst van de mensen van bakkerij Jikkemiene uit Nisse mogelijk te maken. ,,Het is een spannende tijd'', zegt unitmanager Marianne van Hekke. ,,Maar de medewerkers zijn heel blij dat ze straks in een mooi nieuw pand mogen werken.''