Volledig scherm
© ANP

Jonge judoka's JudoGoes winnen clinic met video


GOES - De jonge judoka's Daan (7 jaar) en Noa (5 jaar) van JudoGoes hebben met een filmpje een Facebook-verkiezing van schooljudo.nl gewonnen.

De prijs is een clinic van Linda Bolder, die in 2013 de zilveren medaille won op het EK Judo in Boedapest, en viervoudig Nederlands kampioen judo Neal van de Kamer. De clinic is niet alleen voor Daan en Noa, maar ook voor de andere judoka's van JudoGoes.

Daan en Noa deden met hun filmpje mee met de actie 'Wat is jouw Koningsworp?' van schooljudo.nl, een actie die sinds drie jaar jaarlijks wordt gehouden rond Koningsdag. Van de 700 ingezonden filmpjes werd een aantal op Facebook geplaatst, waarna er een week lang via likes op de leukste video kon worden gestemd. Het filmpje van JudoGoes had met 665 likes duidelijk de meeste stemmen.

Olympische Spelen

Linda Bolder was na Kim Polling de onbetwiste nummer twee van Nederland in de klasse tot 70 kilo en komt sinds 2015 uit voor Israel. Op deze manier hoopt zij zich te plaatsen voor de Olympische Spelen in Rio van volgend jaar. Neal van de Kamer is viervoudig kampioen van Nederland bij de senioren tot 81 kilo en is ook bezig zich te plaatsen voor de Olympische Spelen van 2016. Wanneer Linda en Neal naar Zeeland komen is nog niet bekend.