Volledig scherm
Wahine en Elian Wisse bij hun verhuurcamper met de beker voor beste zomerondernemers. © Carla Wisse

Jonge camperverhuurders uit Yerseke beste zomerondernemers

YERSEKE - Elian en Wahine Wisse uit Yerseke werden deze week gekroond tot beste jeugdige Zeeuwse 'zomerondernemers'. Camperverhuur Wisse moet - als de dromen van broer en zus uitkomen - uitgroeien tot een volwassen, rendabel bedrijf met tientallen kampeerauto's op de weg.

Het startkapitaal van 150 euro dat deelnemers aan het project 'Zomerondernemer' kregen, was lang niet genoeg om een camper aan te schaffen. Maar de gift gaf Elian (17) en Wahine (15) Wisse uit Yerseke wel het zetje om hun spaarpotten stuk te slaan en een kampeerauto te kopen. Ze mogen er zelf nog niet in rijden, maar weten wel precies waaraan een camper moet voldoen om het vervoer- en logiesmiddel te zijn voor een vrije en onbezorgde vakantie.

De tips van ondernemers over het inschrijven van hun bedrijf bij de Kamer van Koophandel, het bijhouden van de administratie en het bekendmaken van hun bedrijf hielpen de ondernemers in spe goed op weg. Hun gedrevenheid en zelfverzekerdheid deed de rest. Wahine begint volgende week aan het eindexamenjaar voor de havo, Elian begint een studie 'engineering' aan de HZ.

Maar die drukke schoolbeslommeringen zullen hen er niet van weerhouden Camperverhuur Wisse de komende maanden verder op de kaart te zetten. Ze barsten van het zelfvertrouwen, want als ervaren camperaars weten ze precies wat ze moeten aanbieden. Net als veel andere huurders van kampeerauto's balen ze van de karige inventaris in de meeste huurcampers. Betaal je al een kapitaal en is er geen beddengoed, servies en bestek in de kampeerauto te vinden. De camper van Wisse verhuur is dus wel pico bello uitgerust, terwijl de huurders ook nog worden verwend met een vers gebakken lekkernij,

Over twee maanden strijden Wahine en Elian in Zwolle met negen andere regiowinnaars om de landelijke zomerondernemerprijs. Enthousiast: ,,Als we die winnen, mogen we naar Letland voor een Europese presentatie." De beer is nog niet geschoten, maar de jonge inwoners van Yerseke laten doorschemeren maar wat graag in hun camper te stappen om naar de Baltische staat af te reizen.