Merel Klop (15) kan niet wachten tot het botenonderhoud bij scouting De Zandkreekgroep weer gedaan is. Zodra de boten in het water liggen, kan Merel weer doen wat ze het liefste doet: zeilen op het Veerse Meer.
Volledig scherm
PREMIUM
Merel Klop (15) kan niet wachten tot het botenonderhoud bij scouting De Zandkreekgroep weer gedaan is. Zodra de boten in het water liggen, kan Merel weer doen wat ze het liefste doet: zeilen op het Veerse Meer. © Johan van der Heijden

Jong in Kamperland: ‘Ik zou niet in een grote stad kunnen wonen’

Hoe is het om op te groeien in Zeeland? Waar houden jongeren zich mee bezig? We laten ze op deze plek aan het woord. Vandaag: Merel Klop (15) uit Kamperland.

Waar ben je vaak te vinden?
„In het tuinhuis in onze achtertuin en op het Veerse Meer.”

Op het Veerse Meer?
„Ja! Ik zit al bijna tien jaar bij waterscouting de Zandkreekgroep, hier in Kamperland. Sinds ik mijn zeildiploma heb gehaald ben ik - als het even kan - op het water te vinden. We mogen de scoutingboten gebruiken. Meestal ga ik met mijn zus Roos en vriendinnen. We hebben nooit een vooropgezet plan. We gaan gewoon een eind zeilen en ondertussen zwemmen, ergens picknicken of een frietje eten in Veere. De scoutingboten zijn nu op de wal voor onderhoud, maar ze kunnen mij niet snel genoeg weer in het water liggen.”