Volledig scherm
Jo en Arjaan Guiljam-de Frel vierden maandag hun 65-jarig huwelijk. © Johan Van Der Heijden

Jo en Arjaan Guiljam uit 's-Gravenpolder delen 65 jaar lief en leed

‘s-GRAVENPOLDER - Vijf jaar duurde de verkeringstijd van Arjaan en Jo Guiljam- de Frel. Nu zijn ze al weer 65 jaar getrouwd. Hun verkeringstijd begon toen de Dinteloordse Jo de Frel ‘in betrekking ging’ in Borssele.

 ,,Twee deuren verderop woonde hij", zegt Jo Guiljam. ,,Ik zag haar staan toen ze de was ophing", vertelt Arjaan Guiljam. Na twee maanden hadden ze officieel verkering.  Arjaan Guiljam was toen boerenknecht, een functie die hij ook nog had in het begin van hun trouwen. ,,Een dag voor ons trouwen had ik de hele dag nog vlas geplukt. Mijn handen waren heel erg vies en die heb ik toen schoongemaakt met bleekwater. Toen de bij de ambtenaar van de burgerlijke stand zaten rook ik het nog", lacht Guiljam.  

Al snel vond hij een baan bij Van der Ende in Borsele. Het bedrijf bouwde drainagemachines. Guiljam klom al snel op en werd instructeur voor deze machines. Daarvoor reisde hij de hele wereld over. Na zes jaar werd het tijd om wat vaker thuis te zijn bij zijn vrouw en drie kinderen.

Guiljam bleef de rest van zijn werkzame leven voor Van der Ende werken in verschillende functies. Het echtpaar verruilde na 15 jaar Borssele voor Goes en daar bleven ze 46 jaar wonen. Drie jaar geleden vertrokken ze naar een appartement in ‘s-Gravenpolder. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement