Volledig scherm
© Peter Diepen

Jeugd 's-Heer Hendrikskinderen wil vooral aandacht voor betaalbaar wonen

'S-HEER HENDRIKSKINDEREN - Jonge inwoners van 's-Heer Hendrikskinderen wil best in hun dorp blijven wonen, maar dan moeten er wel meer betaalbare koop- en huurwoningen komen. Dat is één van de belangrijkste conclusies uit het laatste 'Gesprek van de Eeuw'.

,,Goedkopere woningen zijn de afgelopen jaren nauwelijks gebouwd en jongeren zeggen dat ze jaren moeten wachten op een huurwoning", zegt Ralph van Hertum.  Bij de laatste bijeenkomst van het Gesprek van de Eeuw waren twaalf jongeren aanwezig. Veel meer dan bij eerder sessies. Volgens Van Hertum is dat te danken aan de inspanningen van studenten van de HZ, die hen actief benaderde. De Zeeuwse Huiskamer en de dorpsraad werkten ook aan de dorpsdialoog, waarbij leefbaarheid in de toekomst centraal stond.

Ook ontmoeting is een belangrijk punt voor de jongeren. Ze willen zich bijvoorbeeld inzetten voor het opknappen van de ontmoetingsplek en zich inspannen voor netten langs het voetbalveldje. De dorpsraad gaat met de conclusies aan de slag in het nieuwe dorpsplan.  ,,Twee jongeren hebben zelfs aangegeven actief te willen worden in de dorpsraad."

Van Hertum is enthousiast over de gesprekken, die volgens hem ook waardevol kunnen zijn voor andere dorpen. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement