Volledig scherm
© Melita Lanting

Jarige postzegelclub houdt jubileumveiling

GOES - Filatelistenvereniging De Bevelanden bestaat 90 jaar. Dat werd zaterdag gevierd met de jubileumveiling in Amicitia in Kloetinge. Wie uit was op een mooie zegel voor een schappelijk prijsje kon daar prima terecht.

Veel zegels gingen voor een fractie van de cataloguswaarde van de hand. ,,De cataloguswaarde is in de meeste gevallen een kunstmatige waarde'', vertelt voorzitter Jan Vermeule. ,,Het is een kwestie van vraag en aanbod en momenteel is er erg veel aanbod.'' 

De jubilerende vereniging telt nog altijd 170 leden, waarvan zeker vijftig regelmatig op de clubavonden komen. En een paar jaar geleden is de Schouwse vereniging aangesloten bij de Bevelandse club omdat het ledenaantal daar te sterk daalde.  Op de veiling werden 264 kavels aangeboden. Losse zegels, serietjes, soms hele albums vol, wat ansichtkaarten en een paar bijzondere items. Die lagen niet zoals al het andere materiaal op de tafel ter inzage, maar werden veilig bewaard door de veilingmeester om diefstal te voorkomen. 

Een van de bijzondere items was een aangetekende brief uit de DDR. Daarop zitten niet alleen zegels die beperkt verkrijgbaar zijn, de brief is ook nog eens echt verstuurd. Toch heeft deze envelop maar 20 euro opgebracht omdat slechts één persoon belangstelling had. 

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement