Volledig scherm
Het stadskantoor van Goes. © Willem Staat

Inwoners van Goes kunnen autovrije zondag houden in straat of wijk

GOES - Goesenaren krijgen volgend jaar de kans om een autovrije zondag te houden in hun straat of wijk. Het gaat om een proef.

Een meerderheid van de gemeenteraad wil dat burgemeester en wethouders dit gaan regelen. Het gaat om de fracties van CDA, SGP/CU, PvdA, GroenLinks, Partij voor Goes en SP. Ze stellen dat een autovrije zondag kan bijdragen aan de bewustwording van duurzamere keuzes in het dagelijks leven. Ook biedt een autovrije zondag volgens de partijen de mogelijkheid om samen te recreëren of juist voor wat rust. Ze vinden wel dat een autoloze zondag andere evenementen niet in de weg mag staan.

Wethouder Loes Meeuwisse liet weten achter het voorstel te kunnen staan, omdat het bij de klimaatdoelen van de gemeente past. ,,We zullen wel wat randvoorwaarden stellen. Zo moet er draagvlak zijn in de straat en mag het niet om hoofdroutes gaan.’’

De genoemde partijen spreken ook de wens uit dat Goes zich aansluit bij een landelijke autoloze zondag, mocht die er nog een keer komen. VVD, Nieuw Goes en D66 steunen het voorstel niet.