Volledig scherm
In de Troelstralaan in Goes leggen 48 bomen het loodje. © Marcelle Davidse

Inwoners van de Goese Polder kiezen voor esdoorns in de Troelstralaan

GOES - Een deel van de Troelstralaan in de Goese Polder zal de komende tijd wat kaal ogen. De gemeente is maandag begonnen met het rooien van 48 bomen in de straat.

Daar worden, nadat de grond is verbeterd en bemest, ook meteen weer even zoveel bomen voor terug geplant. Bewoners mochten kiezen welke boomsoort ze graag zouden zien verschijnen: de amberboom of de esdoorn. Ze kozen in ruime meerderheid voor die laatste.

Het rooien en herplanten gebeurt in het deel van de straat tussen de rotonde bij de apotheek en de Van Hogendorplaan. Volgens de gemeente groeien de kleine boompjes daar niet of nauwelijks en zijn de grote Iepen ziek. Niet ingrijpen zou tot gevaarlijke situaties kunnen leiden. Er is tientallen jaren tevergeefs geprobeerd om in het betreffende deel van de straat twee mooie bomenrijen te laten groeien.

Het planten van populieren, zoals in het wél rijkelijk begroeide eerste deel van de Troelstralaan, was geen optie. Daarvoor is de groenstrook in het andere deel van de straat te smal. De werkzaamheden duren drie weken.