Volledig scherm
PREMIUM
Als inwoners denken dat ze het groen in hun buurt beter kunnen onderhouden dan de gemeente mogen ze binnenkort misschien wel een idee indienen. © Shutterstock

Inwoners Goes mogen de gemeente uitdagen: 'Dat kan ik beter!’

GOES - Zelf het groen in de straat bijhouden? Het buurthuis onderhouden? Of misschien zelfs wel zorgtaken uitvoeren. Inwoners van de gemeente Goes krijgen binnenkort de kans om taken van de gemeente over te nemen als ze denken dat ze het zelf beter kunnen.

Goes is één van de tien proefgemeenten in Nederland als het gaat om het project Right to Challenge. Dat houdt in dat inwoners of maatschappelijke organisaties het recht hebben om de gemeente uit te dagen een gemeentelijke taak daadwerkelijk over te nemen, inclusief het bijbehorende budget. 

  1. ‘Reimerswaal heeft dorpshuis De Zaete verkwanseld. Het is een grote flop geworden’
    PREMIUM

    ‘Reimers­waal heeft dorpshuis De Zaete verkwan­seld. Het is een grote flop geworden’

    YERSEKE - De kans dat Yersekenaren tot in de kleine uurtjes kunnen feesten aan de oever van de Oosterschelde lijkt definitief verkeken. De toekomstige eigenaar wil op de plek waar ooit het dorpshuis De Zaete stond, geen feestruimte maar een chique brasserie openen die vroeg in de avond sluit. ,,Een grote flop”, vindt CU-raadslid Andries Jumelet. ,,De Zaete is verkwanseld door de gemeente. Ik krijg er gewoon buikpijn van.”