Volledig scherm
Van Dusseldorpstraat, Goes. © Google Streetview

Invulling voormalige kavel Goese Lyceum laat nog op zich wachten

GOES - De beloofde voetbal- annex hockeykooi waar Goes-oost nu al bijna anderhalf jaar op wacht wordt als het goed is, dit jaar nog geplaatst, maar verder blijft het stil op de voormalige kavel van het Goese Lyceum aan de Van Dusseldorpstraat. De enorme lap grond tussen de Van Dusseldorpstraat en Vogelzangsweg biedt in principe legio mogelijkheden, maar tot nu toe is het reusachtige grasveld een plek waar met name honden zich letterlijk uitgelaten voelen.

Al in het voorjaar van 2014 kwam de gemeente met plannen: woningbouw, uitbreiding van parkeerplaatsen en een doorsteek voor fietsers en voetgangers. Ook was sprake van nieuwbouw van het Hoornbeeck College, maar de school zag daar vanaf. Het is onduidelijk wat en wanneer er iets gaat gebeuren. "We zijn in gesprek met verschillende partijen", is het enige wat een woordvoerster daar over kan zeggen.

Ook met betrekking tot het deel van de school dat nog wel rechtop staat, de voormalige Van Dusseldorpmavo, is het koffiedik kijken. Het gebouw wordt momenteel bewoond door anti-krakers, maar de gemeente zoekt een koper die iets kan met de maatschappelijke bestemming die er op rust: onderwijs, zorg of kantoorfunctie. Als die niet wordt gevonden, is niet uitgesloten dat het alsnog ten prooi valt aan de slopershamer.