Volledig scherm
Geïnteresseerde ondernemers praten op minicamping de Krukel in Borssele met ambtenaren van de gemeente Borsele over de proef met camperplaatsen. © Ellen Jobse

Interesse voor camperplaatsen in Borsele

BORSSELE – Gehuld in T-shirt, korte broek en op teenslippers ontving wethouder Arno Witkam van de gemeente Borsele donderdag acht ondernemers die overwegen camperplaatsen aan te leggen.

De wethouder en enkele ambtenaren bivakkeerden met een camper op minicamping de Krukel in Borssele en minicamping ’t Kwedammertje in Kwadendamme. Daar gingen zij met mensen in gesprek over campertoerisme in de gemeente.

Camperaars kunnen nu alleen op enkele daarvoor geschikte campings overnachten. De gemeente denkt dat camperplaatsen van toegevoegde waarde zijn voor het toerisme in Borsele en dus mogen vijf ondernemers bij wijze van proef camperplaatsen aanleggen. Kleinschalig, met maximaal drie plaatsen per locatie. Hoe de camperplaatsen precies worden vormgegeven is aan de ondernemers, die zelf ook voor de exploitatie moeten zorgen.

Meedoen

Geïnteresseerden kunnen zich tot 1 oktober voor de proef inschrijven via info@borsele.nl. Bij meer dan vijf aanmeldingen maakt de gemeente een selectie op basis van gebiedsspreiding en de manier waarop een ondernemer zijn camperplaats wil exploiteren.

De proef loopt vervolgens tot 1 januari 2020. Aan de hand van de resultaten beslist de gemeente of er een vervolg komt.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement