In 2015 was het dubbel prijs. Cabaretière Katinka Polderman (links) en beeldend kunstenaar Han Koster (rechts) kregen allebei de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele. De toenmalige wethouder Conny Miermans reikte de prijzen uit.
Volledig scherm
In 2015 was het dubbel prijs. Cabaretière Katinka Polderman (links) en beeldend kunstenaar Han Koster (rechts) kregen allebei de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele. De toenmalige wethouder Conny Miermans reikte de prijzen uit. © Johan vd Heijden

Inschrijving voor Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele is geopend

BORSELE - De inschrijving voor de Zeeland Refinery Cultuurprijs Borsele voor 2021 is geopend. Iedereen die een kandidaat wil voordragen voor deze prijs, kan dat tot 1 juni 2021 doen.

 1. D66-lijsttrekker Sigrid Kaag tegen schoolkinderen uit ‘Rillingen’: ‘We zijn een beetje dom hier in Den Haag’
  PREMIUM

  D66-lijsttrek­ker Sigrid Kaag tegen schoolkin­de­ren uit ‘Rillingen’: ‘We zijn een beetje dom hier in Den Haag’

  RILLAND - Nadat CDA-lijsttrekker Wopke Hoekstra vorige week een scheve schaats reed in het Thialfstadion, maakte zijn collega Sigrid Kaag (D66) vandaag een uitglijdertje op digitaal campagnebezoek in Rilland. Ten onrechte dacht ze in gesprek te zijn met leerlingen van een Montessorischool in ‘Rillingen’. Het geanimeerde gesprek én de excuses (‘Wij zijn een beetje dom hier in Den Haag’) maakte veel goed, maar of Kaag dat ook veel nieuwe jonge fans oplevert...?
 2. Eis: twee jaar cel plus tbs voor ‘doodgewone, vriendelijke man’ uit Wolphaartsdijk

  Eis: twee jaar cel plus tbs voor ‘doodgewone, vriendelij­ke man’ uit Wolphaarts­dijk

  MIDDELBURG - Hij vindt zichzelf ‘een doodgewone en vriendelijke man met een goed humeur. En ook een wijs man’, zei de 37-jarige J. van de K. uit Wolphaartsdijk woensdag tegen de rechters. Ook hield hij hen voor dat hij niet gestraft kon en mocht worden omdat zijn grootvader ooit een afspraak had gemaakt met de toenmalige koningin Juliana. Toch eiste officier van justitie Marieke Fimerius een celstraf van twee jaar plus tbs met dwangverpleging tegen hem.
 1. Winkeliers en horecabazen in Terneuzen zijn maatregelen zat
  Play

  Winkeliers en horecaba­zen in Terneuzen zijn maatrege­len zat

 2. Rob Jetten: Lasten van kerncentrale moeten we met zijn allen dragen
  Play

  Rob Jetten: Lasten van kerncentra­le moeten we met zijn allen dragen