Volledig scherm
Bastiaan Sinke van ‘Taste Culinair’ en Suranga Neels leggen nog wat kreeften op de bakplaat. Alles wordt vastgelegd door de foodbloggers. © Johan van der Heijden

Influencers klikken er op los in culinair Yerseke

YERSEKE - Hoe krijg je een jonger publiek aan de mossels en andere zilte producten? Onder meer door foodbloggers uit te nodigen. Ze kwamen om te luisteren, te  proeven en te fotograferen en filmen.  Yerseke kreeg gisteren bezoek van elf foodbloggers.  

Allemaal ‘influencers’ met veel volgers op Instagram. Vooral twintigers en dertigers die erg geïnteresseerd zijn in eten.  ,,We hebben allemaal een grote community achter ons die we dit verhaal vertellen”,  legt Myra Madelaine, een van de bloggers uit.  

De groep ging langs bij de mosselveiling, kreeg uitleg bij oesterpercelen en kon daarna zelf aan de slag tijdens workshops die werden gegeven bij Krijn Verwijs in Yerseke.  ,,Het was extreem leerzaam", zegt Myra Madeleine. ,,Ik kom heel vaak in Zeeland, ik kom er graag, en toch hoor je elke keer iets nieuws als experts vertellen.” 

Nieuwsgierig wat ze er van vonden? Naast Myra Madeleine waren onder meer Bo Blitz, Hap en TapLekker eten met LindaEef's FoodKris Kookt en Janna Kamphof in Yerseke.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement