Volledig scherm
Van links naar rechts: Marco Sacharias (projectleider Digitalisering GR de Bevelanden), en de Bevelandse wethouders Anja Slenter, Annebeth Evertz, Dirk Verburg, André van der Reest en Marga van de Plasse. © GR De Bevelanden

In de bijstand? Dan kun je meer zaken ook online regelen

GOES - Mensen die in een Bevelandse gemeente wonen en een uitkering krijgen, kunnen hun zaken daarvoor sneller online regelen. Dat komt doordat GR de Bevelanden twee nieuwe digitale diensten heeft gelanceerd.

Het gaat om de Snelbalie en Mijn WIZ. Met die eerste functie kan bijzondere bijstand worden aangevraagd voor onder meer  bewindvoeringskosten, griffiekosten en advocaatkosten. 

Met de dienst Mijn WIZ kunnen mensen hun persoonlijke gegevens inzien, zoals uitkeringsspecificaties en jaaropgaves. Ze kunnen ook wijzigingen doorgeven zoals een verhuizing of een nieuwe baan. 

Volgens Ton Sandee, voorzitter van de cliëntenraad, zijn de online diensten een aanvulling. ,,Mensen die minder goed om kunnen gaan met computers, kunnen ook nog steeds terecht.” Zij kunnen daarvoor bellen.

GR de Bevelanden verzorgt voert namens de vijf gemeenten Borsele, Goes, Kapelle, Noord-Beveland en Reimerswaal taken op het gebied van werk, inkomen en zorg.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement