SolarEnergyWorks wil een zonnepark van 35 hectare aanleggen tussen de Spaanweg en de A58.
Volledig scherm
SolarEnergyWorks wil een zonnepark van 35 hectare aanleggen tussen de Spaanweg en de A58. © Atlas van Zeeland

‘Immens’ zonnepark van 35 hectare langs de A58 bij Kapelle

KAPELLE - Het bedrijf SolarEnergyWorks wil aan de zuidkant van de A58 tussen Goes en Kapelle een zonnepark van 35 hectare aanleggen. Dat heeft de Kapelse wethouder Jon Herselman (VVD, ruimtelijke ordening) bekendgemaakt.

De wethouder spreekt van een ‘immens’ zonnepark. In Zeeland is alleen windpark Scaldia in het Sloegebied groter. Volgens Herselman gaat het om de akkers tussen de Spaanweg en de A58. Het park zou beginnen op de gemeentegrens met Goes (Wrangeweg) en zich uitstrekken tot het knooppunt Vierwegen, nabij het ANWB-station.  ,,De ontwikkelaar heeft al verregaande overeenstemming bereikt met de grondeigenaren.”

Herselman zegt dat de plannen passen binnen het beleid van de provincie Zeeland. ,,Daarin staat dat het wenselijk is om zonneparken langs hoofdinfrastructuur aan te leggen.” Het zonnepark zou 34 megawatt opleveren. De gemeente Kapelle gaat volgens de wethouder in gesprek met de initiatiefnemers om het plan ‘handjes en voetjes’ te geven. Ook met Enduris moet overleg worden gevoerd om te onderzoeken hoe de opgewekte elektriciteit op het net kan worden gebracht.

Het gebied ten zuiden van de A58 tussen Goes en Kapelle is in beeld voor de aanleg van een zonnepark van 35 hectare.
Volledig scherm
Het gebied ten zuiden van de A58 tussen Goes en Kapelle is in beeld voor de aanleg van een zonnepark van 35 hectare. © Google Streetview
PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement