Volledig scherm
Onder het mom van massage, bieden sommige vrouwen zich via internet aan als prostituee. (foto ter illustratie)

Illegale prostitutie ontdekt in woning Rilland

RILLAND -  De gemeente Reimerswaal legt een vrouw een bestuurlijke maatregel op, omdat ze zich in haar woning in Rilland prostitueerde. In de APV van de gemeente staat dat in een woning geen seksinrichting of escortbedrijf gevestigd mag zijn. Wat de maatregel inhoudt is nog niet bekend.

De vrouw in Rilland dacht donderdagmiddag een klant voor betaalde seks te ontvangen in haar woning, maar kreeg in werkelijkheid bezoek van politieagenten.

De politie was de dame op het spoor gekomen, omdat ze via internet haar diensten aanbood. De agenten deden zich voor als klant. Omdat het vermoeden bestond dat de vrouw slachtoffer was van mensenhandel, was ook de vreemdelingenpolitie aanwezig.

Volgens een politiewoordvoerder bleek dat de vrouw op vrijwillige basis haar diensten aanbood. Ze werd niet door andere personen uitgebuit. Voor de politie is daarmee de zaak afgedaan, omdat er geen sprake was van een overtreding. Betaalde seks tussen twee volwassenen op vrijwillige basis is in Nederland niet strafbaar.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement