Volledig scherm
© Thinkstock

Illegale bewoning en prostitutie ontdekt bij grote controle vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand

HEINKENSZAND - Tijdens een onaangekondigde integrale controle op vakantiepark Stelleplas in Heinkenszand zijn woensdagavond onder meer dwangsommen opgelegd wegens illegale permanente bewoning. Ook bleek een huisje te worden gebruikt voor seksuele diensten.  

De controle werd uitgevoerd door de gemeente Borsele, politie, GR de Bevelanden en SaBeWa Zeeland. De gemeente Borsele vindt het van belang dat leefbaarheid en veiligheid op vakantieparken gewaarborgd is. Met de controle is meer zicht verkregen op de staat van het park en wat er zich afspeelt. Zo’n 25 percelen op het vakantiepark zijn gecontroleerd op zaken als (illegale) bewoning en bebouwing, sociale fraude, openstaande schulden en strafbare feiten. 

Toezichthouders van de gemeente reikten bij vijf percelen een vooraankondiging last onder dwangsom uit voor illegaal permanent verblijf op het park. Deze bewoners krijgen zes maanden de tijd om op eigen initiatief te verhuizen. 

De politie heeft op één perceel een betalingsregeling getroffen voor een openstaande boete van 1200 euro.  Daarnaast werd één woning gebruikt om seksuele diensten aan te bieden. De gemeente zal daar tegen optreden.

SaBeWa Zeeland heeft vier betalingsregelingen getroffen, een auto in beslag genomen en een bankbeslag opgelegd. In totaal ging het om openstaande schulden van ongeveer 10.000 euro.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement