Volledig scherm
PREMIUM
Een blokje huizen aan de Meidam in Kruiningen wordt gesloopt. De vervangende woningen worden een slag gedraaid. Daardoor kan de rechterrij parkeervakken worden doorgetrokken tot aan de Meidam. © Joeri Wisse

Iedereen wordt blij van dit bouwplan: meer parkeerplekken en meer huurwoningen

KRUININGEN - Meer sociale huurwoningen voor inwoners van Kruiningen en meer plaatsen voor bezoekers van het gemeentehuis. Kortom, iedereen profiteert van het bouwplannetje van de gemeente en woningcorporatie Beveland Wonen.

,,Dit is een heel mooi projectje in het centrum van Kruiningen”, concludeert wethouder Jaap Sinke. Het lijkt erop dat inwoners van Kruiningen het met hem eens zijn. Geen enkele burger heeft kritiek geleverd op het voorstel om een rijtje van vijf verouderde huurhuizen aan de Meidam te slopen en zes nieuwe huizen op een iets andere plek,  aan het Oude Plein, terug te bouwen. De nieuwe huizen zijn energiezuinig en hebben een bad- en slaapkamer op de begane grond.

  1. Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landweggetje fiets, ruik ik mijn vader’
    PREMIUM
    Weer Even Thuis

    Nelleke groeide op in Kapelle: ‘Als ik over een landwegge­tje fiets, ruik ik mijn vader’

    In de Ooststraat in Kapelle staat een huis dat al vanaf de bouw, begin jaren 60, in bezit is van dezelfde familie. Nelleke Tessen-Van Liere (70) verhuisde in 1994 terug naar het huis waarin ze vroeger met haar ouders en haar zus heeft gewoond. In de tussentijd is er veel veranderd. ,,Kijk alleen al naar het dialect. Wij spraken vroeger allemaal Zeeuws met elkaar. Tegenwoordig wordt dat door jongeren nauwelijks nog gesproken.”