Burgemeester Huub Hieltjes (hier op de foto met zijn partner) vertrekt naar Duiven. Bij zijn afscheid kreeg hij onder meer deze cartoon.
Volledig scherm
PREMIUM
Burgemeester Huub Hieltjes (hier op de foto met zijn partner) vertrekt naar Duiven. Bij zijn afscheid kreeg hij onder meer deze cartoon. © Johan van der Heijden

Huub Hieltjes trekt de deur van het gemeentehuis in Kapelle dicht, maar kijkt dankbaar terug

KAPELLE - Huub Hieltjes heeft dinsdagavond afscheid genomen als waarnemend burgemeester van Kapelle. ,,Je vertrekt nu naar Duiven in Gelderland", sprak commissaris van de Koning Han Polman hem toe. ,,Want Gelderland moet af en toe ook een beetje geholpen worden.”

Hieltjes wordt vrijdag geïnstalleerd als burgemeester van de gemeente Duiven. ,,Ik ben dankbaar dat de commissaris van de Koning, de fractievoorzitters en het college mij het vertrouwen hebben gegeven om hier burgemeester te zijn”, vertelde Hieltjes in het gemeentehuis. ,,Voor mij was het de eerste functie in een gemeente. Dat betekende dat ik het nodige te leren had. Ik vind het fantastisch dat ik die kans hier kreeg.”

Quote

Het is natuurlijk balen dat de juiste kandidaat voor kroonbe­noem­de burgemees­ter nog niet is gevonden.

Huub Hieltjes

Hieltjes is ruim twee jaar burgemeester geweest van de Bloesem van Zeeland. Aanvankelijk was het de bedoeling dat hij Kapelle alleen maar door de roerige periode van de gemeenteraadsverkiezingen zou leiden. Die waren in maart 2018. Omdat er daarna tot twee keer toe geen geschikte kandidaat werd gevonden voor het kroonbenoemde burgemeesterschap bleef Hieltjes echter veel langer dan gepland.