Volledig scherm
© Thinkstock

Hulp voor kinderen die lijden onder echtscheiding ouders

De gemeenten in de Oosterschelderegio willen volgend jaar beginnen met het aanbieden van hulp aan kinderen die te lijden hebben onder de problematische echtscheiding van hun ouders. Dat staat in een memo van de gemeente Goes over de jeugdhulp.

Door deze kinderen in een vroegtijdig stadium hulp aan te bieden, kan worden voorkomen dat ze in de veel duurdere zware zorg belanden. Behalve voor de kinderen zelf is dat ook fijn voor de gemeenten. Die zoeken naar mogelijkheden om de kosten voor de jeugdzorg te beteugelen. Nu moeten ze nog flink bijleggen op het geld dat ze daar van het Rijk voor krijgen.

Besparen

Hoeveel geld met de maatregel kan worden bespaard, is volgens de gemeente Goes niet vooraf te zeggen. ,,Maar het is duidelijk dat dit probleem aandacht verdient'', staat in de memo. ,,We zien mogelijkheden om kinderen hulp aan te bieden.''

Een andere voorziening waar kinderen vanaf volgend jaar in een vroegtijdig stadium met problemen terechtkunnen is het TEJO-huis in Goes. Uiterlijk deze maand wordt een locatie gekozen. Het is een laagdrempelige voorziening waar kinderen gratis, anoniem en zonder afspraak met allerlei problemen kunnen aankloppen. Ze kunnen er met een (psycho)therapeut over praten. De eerste vrijwilligers hebben zich al aangemeld. Het TEJO-huis gaat in het voorjaar open.

Van het budget van 22.000 euro draagt de gemeente Goes 15.000 euro bij. De rest wordt bij elkaar gelegd door Kapelle, Reimerswaal en Noord-Beveland.

PZC gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement